OY-SES-DÜŞÜNCE
Güncelleme tarihi: 27 May 2023
Değişim için OY ver Türkiye 🇹🇷
28 Mayıs‘ta tekrar sandığa gidip dünya güzeli ülkemiz için oy vereceğiz. Her vatandaşın ve özellikle bir önceki seçimde oy vermemiş olan yurttaşlarımızın sandığa gitmeleri ve oylarını kullanmaları çok önemli !…Hangi görüşte olursak olalım Düşünceyi belirtmek ve tarafsız kalmamak bence kutsal bir yurttaşlık ve insanlık görevi…Dante’nin İlahi Komedya’sında belirtti gibi “Cehennemin en aşağı köşesi zor zamanlarda sessiz ve tarafsız kalanlar için ayrılmıştır…”
Benim görüşüm “Değişim” den yana olmak. Özellikle genç nesillerimizin bu değişimi sahiplenmesi ve öncülük etmesi çok önemli…21 Yıldır Ülkemizde yaşananlar hepimizi çok yordu ve artık Cumhuriyet‘imizin fabrika ayarlarına “değişim-dönüşüm” zamanı.
Saygı ve sevgilerimle...
Ses ver Türkiye !.....
Oy ver Türkiye !.....
Sakin kal Türkiye !...
''OY'' Eski Türk lehçelerinde ''düşünce-felsefe-fikir-ses-sistem/devlet'' demek…
Anneler Günü kutlu olsun, Ülkemize baharlar gelsin !...Sonsuzluktaki Annelerimiz ışıklar içinde olsun...
Oyumuz Halkın düşüncesini, sesini duyanın, onayını kazananın olsun !…
Türkiye Cumhuriyeti özlediği yönetime kavuşsun !...
Egemenlik tekrar kayıtsız şartsız Ulus'un olsun !...
Ön-Türkçe tersine (L) harfı ÖG damgasıdır, OZ tamgası olarak ta geçer; anlamı felsefi- yüksek düşünce ve döngü-dönüşüm yani Tanrıya, Tanrısallığa erişmek için gerekli düşünce ve eylem demektir...
Bir çok kültür ve farklı coğrafyada, sonsuz yaşam, güneş, bolluk ve refah simgesi olarak ta kullanılmıştır.
Ön-Atalar 4 adet ÖG damgasını uçlarından bir haç şekli oluşturacak şekilde birleştirmişler... 4 sayısı, Dört Dünya (Cıhan-Alem) demektir ki, bu şekil 4 Cihanda Tanrıya (Tanrısallığa) erişme düşüncesine sahip olma demektir.
''HAÇ'' olarak görülen şekil ise, Ön-Türkçe'de, OQ (OK) damgasıdır. Onurlu olmayı ifade eder. MS 4. yüzyılda Vatikan tarafından kabul edilerek Hıristiyanlığın sembolü haline gelmiştir.
Aslında oluşturulan şekil HAÇ değil, UÇ damgasıdır; El işlerinde bu şekil genelde 5 kollu olarak geçer ve adı çark, çark-ı felek ya da yanar/ döner’dir. Çünkü şekil , dönme duyusu verir. Bu UÇ damgası Tin'in yani (Ruh'un, Enerji'nin, Quantum'un) dönerek Tanrı'ya erişmesini (Tanrı' da bütünleşmeyi) ifade eder.
Bu Ön-Türkçe damgayı Kandıra hazinesindeki 123 parça Sikke üzerinde buluruz (Prof.M.Tekin , Bizans Sikkeleri, Yapı Kredi Bankası)...Araştırmacılarımız bu damgayı “yeldeğirmeni” diye de değerlendirmişlerdir.
İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde ''Bizans sikkesi'' denen ve 1numara ile kayıtlı olan sikke gene bu damgayı taşır (Prof. A.Alpay, İst. Archeo. Mus. A Turizm, 1995).
MÖ 400'lere tarihlenen bu sikkeler bu tarihte, İstanbul’da Bizans'tan önce , Ön-Atalarımızın bulunduklarını gösterir.
Bu sikkelerin öteki yüzünde Ön-Türkçe ''OY-ÖGÜY'' ; yani ''düşünme yeteneği'' yazılıdır (K.Mirşan - Haluk Tarcan).
UÇ damgası şeklinde düzenlenmiş olan bu ÖG (OZ) damgaları, Ön-Türk ve Türklerin atalarının göç ettiği ve yerel halk ve kültürlerle karıştığı bir çok coğrafyadaki Kilim, Halı, mimari ve sanat eserinde de sıklıkla görülmektedir.
Bu kadim ve kutsal içerikli sembol-tamganın Batı (Nazi-Almanya'sı) tarafından ne yazık ki ırkçı-soykırım ve ırkçı-faşist Hint-Avrupa tarih tezinin sembolü olarak kullanılması büyük bir talihsizlik olmuş ve tüm dünya bu simgeye yabancılaşmıştır.
Farklı Coğrafyalar - Ortak ve Benzer Simge, Tamga (örnekleri çoğaltmak mümkündür...)
Kaynaklar :
Kazım Mirşan ve Haluk Tarcan'dan alıntılar içerir...
Comments