top of page

BAĞIMSIZLIK ve EGEMENLİK


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Vatansever Herkese Kutlu Olsun.


"...Dünyanın bize hürmet göstermesini istiyorsak, ilk önce bizim kendi benliğimize ve milliyetimize bu hürmeti; hissî, fikrî ve fiilî olarak bütün davranış ve hareketlerimizle göstermemiz gerekir. Bilelim ki Millî benliğini bulmayan milletler, başka milletlerin şikârıdır (avıdır). Millî varlığımıza düşman olanlarla dost olmayalım. Böylelerine karşı, bir Türk şairinin dediği gibi: (karşı duvardaki levhayı işaret ederek) ‘Türk’üm ve düşmanım sana, kalsam da bir kişi’ diyelim. Düşmanlarımıza bu hakikatı ifade ettiğimiz gün, kanaatimize, mefkûremize (ülkümüze), istikbâlimize yan bakan her ferdi düşman telâkkî ettiğimiz gün, millî benliğe uzanacak her eli şiddetle kırdığımız, milletin önüne dikilecek her engeli derhâl devirdiğimiz gün, hakikî kurtuluşa vasıl olacağız.”*


Binlerce can dirilse de nakletse geçmişi,

Dağlar lisana gelse de anlatsa hepsini;

Garbın cebin-î zâlimi affetmedim seni,

Türküm ve düşmanım sana, kalsam da tek kişi...**


* 20 Mart 1923 Konya gençleriyle konuşmasından, Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, c.2, s. 144

** Atatürk’ün sözlerinde bir dizesi yer alan ve İstanbul’un İtilâf Devletleri tarafından işgâli sırasında yazılmış olan dörtlüğün tamamı.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, sömürgeciler ile işbirlikçilerinin pençelerini geçirdiği, parçalanmaya ve paylaşılmaya çalışılan Türk Yurdu’nu işgalden kurtarmak için, ‘’Büyük Ulusal Toy’’ olan ‘’Türkiye Büyük Millet Meclisi’’ ni kurduğu gündür. Bugün bağımsızlığın, birliğin, eşitliğin ve de adaletin dayanağı olan ''Ulusal Egemenlik'' günüdür.


Özgürlüğün de, Eşitliğin de Adaletin de Dayanağı Ulusal Egemenliktir. Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği Çocuklarımızın bağımsızlık, ulusal birlik duygu ve düşünceleri ile şekillenir.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'mız Kutlu Olsun...


Ufukta beliren dip değişim dalgası ulusumuzu aydınlık bir geleceğe taşısın…

17 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

1 Comment


hyalcinkaya1
Apr 23, 2023

Bilindiği üzere Tarihçi Uzmanlarca ; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 1908 İkinci Meşrutiyet Meclisi’nin bile gerisinde olduğu belirtilmektedir. Bu cümleden olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün halkın iradesine dayalı olarak kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeniden inşasına yönelik iyi dileklerinize aynen katılıyor, bu çifte bayram günündeki bu değerli çalışma için teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Like
Yazar Hakkında
WhatsApp Image 2022-11-17 at 2.45.19 PM.jpeg

Muzaffer Haluk Hızlıalp 30.11.1962 yılında İstanbul’da doğmuştur. İlk öğrenimini Erenköy ve Yıldız İlkokullarında, orta ve lise öğrenimini Fransız Saint-Benoit Erkek Lisesi’nde, Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde, lisans-üstü eğitimini ise İngiltere King’s College’ da tamamlamıştır.

#GunesInsan

Yeni bir çalışma yayınladığımda güncelleme almak için bloguma abone olun.

Teşekkur ederim!

bottom of page